

Резитбата обикновено се извършва с помощта на лозарска ножица. Тя разполага с режещо острие с дъгообразна форма, което позволява за гладки отрези, без да се изразходва много енергия. Освен това лозарската ножица е и най-подходящият инструмент, с който се реже узрялото грозде.
Когато лозата порасне и започне да се разпростира из двора и пригоденото за нея скеле, е необходимо на места да се привързва. Тук влизат в употреба специални клещи за връзване на лозя, които вървят с консумативи - ленти и телчета. С тяхна помощ стърчащите клони лесно могат да се вържат към скелето. Сред продуктите по-долу ще намерите крещи за връзване на лозя и консумативи за тях, както и голямо разнообразие от лозарски ножици - от обикновени, до професионални с въртящи се дръжки и специални механизми, които да улесняват работата на всеки лозар.
Клещи и ножици за лозарство
|
||||||
![]() | ||||||
|
||||||
![]() | ||||||
|
||||||
![]() | ||||||
|
||||||
![]() | ||||||
|
||||||
![]() | ||||||
|
||||||
![]() | ||||||
|
||||||
![]() | ||||||
|
||||||
![]() | ||||||
|
||||||
![]() | ||||||
|
||||||
![]() | ||||||
|
||||||
![]() | ||||||
|
||||||
![]() | ||||||
|
||||||
![]() | ||||||
|
||||||
![]() | ||||||
|
||||||
![]() | ||||||
|
||||||
![]() | ||||||
|
||||||
![]() | ||||||
|
||||||
![]() | ||||||
|
||||||
![]() | ||||||
|
||||||
![]() | ||||||
|
||||||
![]() | ||||||
|
||||||
![]() | ||||||
|
||||||
![]() | ||||||
|
||||||
![]() |