Начин на действие на стабилизирания тор:
Посредством почвените бактерии, за кратко време и по естествен път съдържащият се в тора азот се преобразува в нитрат. Обикновено нитратите се отмиват лесно в подпочвените води и това е загуба за растенията, но иновационният стабилизиран тор на "Compo" забавя превръщането на азот в нитрат и по този начин намалява отмиването на нитрата в подпочвените води. В резултат това осигурява на растенията едно по-голямо количество азот на разположение и по този начин растенията ще са подхранени оптимално, което води до по-здрави растения, по-бърз растеж, по-добра продукция и същевременно, поради ограниченото отмиване на нитрати, се опазва околната среда.
Препоръка за употреба:
За най-добри резултати следвайте препоръките като при първо, основно торене преди или след засаждане и второ, последващо торене след 6 седмици.
Зеленчуци:
Зеленчуци:
- цветно зеле, броколи, червено цвекло (100/60 g/m2)
- ендивия, картофи, лук, маруля, нисък фасул (70 g/m2)
- спанак, грах (40 g/m2)
- репички (50 g/m2)
- брюкселско зеле (80/60 g/m2)
- краставици (120 g/m2)
- колраби, вейков фасул (100 g/m2)
- моркови (120 g/m2)
- магданоз (60 g/m2)
- домати, праз-лук, целина (100/60 g/m2)
- семкови и костилкови (в ранната пролет) (70 g/m2)
- горски плодове - храсти (в ранната пролет) (60 g/m2)
- ягоди - ново насаждение (преди засаждане) (60 g/m2)
- ягоди старо насаждение (след бране) (70 g/m2)
- рози (80/40 g/m2)
- храсти до 50 cm (50 g/m2)
- храсти над 50 cm (70 g/m2)
- летни цветя (70 g/m2)
- дървесни, бавнорастящи (60 g/m2)
- дървесни, бързорастящи (80/40 g/m2)