Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Дивият копър (Foeniculum vulgare) подпомага за отхвърлянето на токсините в организма и отнема напрежението в мускулите. Богат е на калий, желязо и магнезий, също така спомага и за редовна менструация при жените. Процесът за покълване на семена от див копър е малко по-бавен. Първия цикъл завършва за около 10 - 15 дена. Хубаво е да премивате семената по 2 - 3 пъти на ден, за да стимулирате растежа. Стъблата на кълновете са дълги, тънки и зелени и имат характерния, приятен аромат и вкус на копъра. Може да се комбинират с други видове кълнове и да се добавят към салати.
Метод на покълване:- Накиснете семената в съд пълен с вода на стайна температура. Количеството трябва да е достатъчно, за да ги покриете.
- След 10 часа извадете семената и ги изплакнете добре под течаща вода.
- Разстелете ги равно върху съдът за покълване.
- При този вид семена не се препоръчва използването на стъклен буркан за покълване или торбичка.
- Премивайте семената по 2 - 3 пъти на ден, докато покълнат напълно.
- При премиването следете да са отцедени добре, защото започват да гният или мухлясват ако има излишно количество вода.
- Извадете кълновете от съда за покълване, когато станат готови. Може да ги замразите или приберете в хладилника.
- Преди консумация изплакнете добре кълновете, както миете салата.
Опаковка от 13 g.
Продуктът е сертифициран като био от Bio-Siegel.