Китайските броколи или рапини са малки броколи - зеленолистни зеленчуци, богати на калций, калий, витамини A и C. Те принадлежат към семейството на кръстоцветните растения, като спадат в същия подвид като ряпата, въпреки че наподобяват малки броколи. Широко използвани са в италианската и азиатската кухня, като се отличават с леко горчив вкус.
Метод на покълване:- Накиснете семената в съд пълен с вода на стайна температура. Количеството трябва да е достатъчно, за да ги покриете.
- След 8 - 10 часа извадете семената и ги изплакнете добре под течаща вода.
- Разстелете ги равно върху съда за покълване.
- Този вид семена понася еднакво добре покълване в торбичка от коноп или лен и в стъклен буркан.
- Поливайте семената по 2 - 3 пъти на ден, докато покълнат напълно.
- Извадете кълновете от съда за покълване, когато станат готови. Може да ги замразите или приберете в хладилника.
- Преди консумация изплакнете добре кълновете, както миете салата.
Продуктът е сертифициран като био от Bio-Siegel.