Чантата за кръст на "Herlitz" е част от серията "Be.Agile". Тя е с изчистен дизайн и е подходяща за съхранение на пари, ключове и документи по време на разходка в парка, колоездене или пътуване. Разполага с основно отделение и заден джоб. Снабдена е с регулируем колан, за по-голямо удобство. ... |
|
Следват резултати с по-слабо съвпадение на търсеното: |
Уредът от "Bavicchi" е удобен за покълване на семена в домашни условия. Той представлява комплект от 4 пластмасови съда, всеки от които има диаметър ∅ 20 cm. Три от съдовете имат дупки за добър дренаж на водата и 4 подразделения на дъното си. Последния съд е предназначен да събира излишната вода. Уредът може да се използва за покълване на всякакъв вид семена. За да направите кълновете следвайте стъпките: Накиснете семената в съд с вода за една нощ, за период от 8 до 10 h. На следващия ден изплакнете семената под течаща вода. Поставете уреда върху равна повърхност, на стайна температура и без пряк ... |
|
Торбичката на "Bavicchi" е подходяща за покълване на зърнено-бобови култури като леща, грах, нахут, пшеница, ечемик, ръж, фъстък, киноа, празлук, слънчоглед и други. В нея също така може да отглеждате както желатинови семена, образуващи гел при намокряне, като рукола и кресон, така и зеленолистни кълнове като репички и люцерна. Торбичката е изработена от жилав, нетретиран суров коноп, който е много дълготраен. Размерите ѝ са 18 x 28 cm. Начин на употреба: Стерилизирайте торбичката, като я обърнете наопаки и я поставете във вряща вода за 5 min. Използвайте семена, които са специално предвидени за ... |
|
Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Сминдухът (Trigonella foenum-graecum) е познат от Близкия изток и принадлежи към сем. Бобови (Fabaceae). Той е използван от египетските фараони по време на свещените си празници, от средновековните монаси, които лекували с него чернодробни проблеми, инфекции и простуди. Във византийско време, ... |
|
Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Семената от Слънчоглед (Helianthus annuus) се нуждаят от много вода, за да покълнат. Освен че са много вкусни, слънчогледовите кълнове осигуряват на организма много хранителни вещества като фосфор и калций за здрави зъби и кости. Също така съдържат магнезий за тонус на мускулите, калий за ... |
|
Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Елдата (Fagopyrum) е известна като зърнена култура, но от ботаническа гледна точка е семенно растение. Тъй като тя не съдържа глутен може да се консумира от хора, които са алергични към глутен. Семената на елдата са тъмни с триъгълна форма. Тя се нуждае от повече време за покълване. Може да ... |
|
Семената от плосък зелен фасул на Bavicchi от серията Geo са от сорт Испания, който дава големи, плоски шушулки с големи маслени бобчета и ярък зелен цвят. Подходящ е за приготвяне на салати, супи и яхнии и може да се съхраняване чрез замразяване или консервиране. Бобът (Phaseolus coccineus) е богат на витамини A, B1, B2, С, както и ненаситени мазнини и протеин. Фасулът се сади от април до юли на открито в редове на 80 - 100 cm един от друг, а разстоянието между семената трябва да е около 15 - 20 cm в реда. При достигане на 20 cm височина растенията трябва да се привържат към подпора и да се подхранват. Готовата ... |
|
Семената от спанак сорт Winter Giant (Spinacia oleracea) на Bavicchi от серията Geo са предназначени за засаждане през ранно пролетния и есенния сезон. Порасналото растение е издръжливо и има широки ярко зелени листа, също така е устойчиво на студ и влага. Може да се отглежда у дома в сандъче . Засажда се от юли до октомври в хладна почва директно в земята, в редици на разстояние около 25 - 40 cm. Когато се развие достатъчно, може да се берат отделни листа или цялото растение. Готовата реколта се прибира от октомври до декември. Опаковка от 25 g. ... |
|
Семената Striato di Napoli на Bavicchi от серията Geo са ранен сорт тиквички с цилиндрични и дълги плодове. Имат тъмни и светло зелени ивици и са подходящи за направата на "спагети" от тиквички, както и за пълнене. Семената се засаждат от април до август на топло изложение в дупки с широчина и дълбочина 50 cm, които са пълни с оборски тор и покрити с пръст. Във всяка дупка се поставят от 5 до 7 семена, за да останат само 2 - 3 от най-силните растения. Трябва да се поливат обилно през лятото и се берат и консумират още незрели в периода от юли до септември. Опаковка от 4 g. ... |
|
Семената от салата Валериана на Bavicchi от серията Geo са предназначени за засаждане. Има широко приложение в кулинарията, а листата ѝ имат леко орехов вкус и се съчетават отлично с ядки и други зеленчуци. Отглеждат се лесно и се приспособяват към всякакви условия, също така са устойчиви и на студ. Младите листа на Валерианата (Valerianella locusta) имат лек ментов вкус, което ги прави подходящи за овкусяване на салати. Семената се засаждат в редица на разстояние 20 - 30 cm едно от друго и се прореждат на 5 cm. След като достигнат височина от 5 cm, са готови за консумация. Готовата реколта се прибира от ... |
|
Семената на Bavicchi от серията Geo от тиквички сорт Lagenaria се отглеждат за консумация и като декоративно растение. Тиквичките (Cucurbita lagenaria) имат продълговата форма и може да се консумират преди да се втвърдят. Подходящи са за печене, варене и пържене и за различни декорации. Семената се садят през пролетта (април - май) и се нуждаят от много слънце и плодородна и влажна почва, а кълновете на растението също могат да се консумират. Засяват се на разстояние 150 cm едно от друго, а ако се прави разсад, е препоръчително да се използват дълбоки саксии с торф. Готовата реколта се прибира от август до септември. ... |
|
Семената от Полски грах на Bavicchi от серията Geo са от много дребен грах, който произхожда от Близкия изток. Има виолетови шушулки, които в началото са зелени, а когато узреят потъмняват и стават виолетови. Полският грах (Pisum Arvense) се коси на ръка, навеждайки се, което отнема изключително много време и усилия. Формата му е почти идеално сферична, прилича на обикновения грах, но има по-набръчкана кора. Вкусът му е смес от леща и нахут, а крайното ястие е цветно. Полският грах се сее през есента или пролетта в бразди на 50 cm една от друга. Бере се през лятото (юни - август), когато шушулките добият лилав оттенък. ... |