В книгата ще откриете различни рецепти за ястия в глинени и керамични съдове."В градския бит на българите през миналите векове са използвани и други грънчарски изделия, мангали за отопление на помещенията с дървени въглища, свещници, пепелници, умивалници и други. Някои керамични изделия служели като култови предмети: съдове за светена вода, кръщелни купели, кадилници, надгробни фенери. Най-високо развитие керамичното производство достигнало по време на Първата българска държава. През последните десетилетия се произвеждаше у нас предимно троянска керамика - единични изделия и сервизи, както и много дребни единични ... |
|
99 кулинарни шедьоври. ... Може да се каже, че глинените съдове слагат началото на кулинарната история на човечеството, защото с тяхната поява започва голямото готвене. Стане ли дума дума конкретно за гювечета, феновете им мило ги наричат "изпразни хладилник" - слагаш някой и друг зеленчук, изостанало месо или колбас, сирене или кашкавал, чукваш по едно яйце, поръсваш с любимите подправки - готови сме! Минимални усилия - перфектен резултат! Няма да се въртите край печката, да регулирате температурата, да прибавяте, да разбърквате... Просто напълвате гювечетата, слагате ги във фурната, включвате я и... пускате ... |
|
Следват резултати с по-слабо съвпадение на търсеното: |
Съдът за готвене на "Weber" е подходящ за бавно приготвяне на гювеч или яхния. Капакът му запазва топлината по време на печене и може да се използва за съхранение на остатъци от храна. Изработен е от устойчива на надраскване керамика и може да се мие в съдомиялна машина. Керамичният съд е с размери 42.1 / 22.6 / 12.3 cm. ... |
|
Холандският съд за готвене 2 в 1 е съвместим с модели барбекюта със система GBS (Gourmet Barbecue System) на "Weber". Той е подходящ за приготвянето на яхнии, къри или задушено, като топлината в съда се разпределя равномерно, благодарение на което дава възможност за изпичането дори на хляб. Капакът му може да се използва като плоска скара за препичане на сандвичи или приготвяне на пилешки гърди и зеленчуци. Съдът разполага с вместимост от 6.8 l, а покритието му предпазва храната от загаряне и няма нужда от предварително омазняване преди готвене. Холандският съд е изработен от чугун, емайлиран с порцелан, и е с ... |
|
Комплектът от серията Functional Form на Fiskars се състои от шпатула, лъжица и щипка, които осигуряват лесно приготвяне на всякакъв вид ястия. Шпатулата е снабдена със силиконови ръбове, които предпазват тигана от надраскване, а с твърдият ѝ връх ще можете да изстъргате залепналата храна. Притежава специална опора, която не се допира директно до кухненския плот и може да бъде поставена върху дръжката на тигана. Лъжицата разполага със силиконов връх, осигуряващ лесно събиране на цялото количество сос от съда и може да се използва като мерителна лъжичка, благодарение на скалата си от 5 ml, 15 ml и 50 ml. Освен ... |
|
Чугунената касерола за готвене на Fiskars от серията Norden е с вместимост от 6 l, a благодарение на чугунената повърхност съхранява топлината и запазва богатия вкус на ястията, които се приготвят в него. Притежава минерална обработка Thermium, която придава на касеролата естествени незалепващи свойства дори при високи температури. Лесна за поддръжка, като не е необходимо след всяка употреба да се нанасят специални масла за почистване. Неръждаема е и е снабдена с подвижна дървена подложка от финландска бреза. Характеристики: 6 l вместимост диаметър ∅ 23.5 cm неръждаема и лесна за поддръжка подходяща за ... |
|
Кошница за готвене на пара на Fiskars от серията Norden Grill Chef е изработена от висококачествена неръждаема стомана и е подходяща за използване на открито и в кухнята. Диаметърът ѝ е ∅ 30 cm и е устойчива на температура до 270°C. Кошницата има възможност за готвене на пара на 2 нива и може да се мие в съдомиялна машина. Поддържа се лесно и се комбинира отлично с чугунененият гювеч с капак . 100% рециклируема е и се предлага в 100% рециклируема опаковка. ... |
|
Плочата на Cook King е предназначена за приготвяне на ястия навън и се поставя директно върху огнището. Общият ѝ диаметър е ∅ 82 cm и има отвор с диаметър ∅ 40 cm. Плочата е с дебелина 3 mm и е подходяща за барбекюта Viking , Bali , Porto , Dubai, Polo, Santiago, Panama и Indiana. ... |
|
Запалването на въглища ще е лесно и безопасно с помощта на съда от "Landmann". Той е изработен от здрав метал, има отвори за запалване и ергономична дръжка с дървено покритие. Височината на съда е 27.5 cm, а диаметъра ∅ 17 cm. Начин на употреба: Сложете хартия на дъното на съда, след което я покрийте с въглища . Запалете и изчакайте въглищата да обгорят добре. Изсипете въглищата в барбекюто и започнете готвенето. ... |
|
Ръкохватките на Petromax са изработени от 100% кожа и арамидни влакна. Разполагат с джоб и предлагат удобна защита при контактна топлина до 250°C. Благодарение на просторния отвор, държачите за тенджери, облицовани с арамидни влакна, могат лесно да се изтеглят в ръцете и по този начин надеждно ви предпазват от изгаряния по време на вашите готварски приключения. Естествената грапава кожена повърхност добавя допълнителна здравина и в същото време идеален захват на държачите. Това ви позволява безопасно да местите горещи холандски фурни и огнени тигани на вашата камина или скара. Можете също временно да поставите вашите ... |
|
Уок тиганът и решетката за готвене на пара GBS на Weber са предназначени за бързо, лесно и здравословно готвене на разнообразна азиатска храна. Тиганът разполага с порцеланово покритие, което не позволява залепване на храната и няма необходимост от поддръжка, както при обикновения чугун. Има възможност да акумулира и задържа топлината на повърхността. Решетката е изработена от неръждаема стомана и предоставя възможност за здравословно приготвяне на ястия. Тиганът се почиства лесно, като се измива на ръка и се подсушава. Характеристики: акумулира и задържа топлината без необходимост от поддръжка незалепващо ... |
|
Първото нещо, което ще ви изненада в Турция, е богатата трапеза, от която не можете да откъснете поглед. Сигурно ще ви се стори, че сте се озовали на банкет при султана, когато видите масата, отрупана с безброй разнообразни ястия. Тук има и пюре от патладжани, и агнешки мозък, и бяло сирене, и студен фасул със сол, и риби, приготвени по най-различни начини, и какво ли не още... Всъщност, турската кухня едва ли се нуждае от представяне, защото много вкуснотии от нея твърдо са се внедрили и в българската кухня. Но истинския им вкус ще почувствате, когато си приготвите ястие по оригинална турска рецепта. ... |