Микро растенията се отглеждат бързо и лесно в домашни условия. Микро броколите са едни от най-бързо покълващите микро зеленчуци. Имат мек, свеж и леко хрянов вкус. Те са имуностимулатор и антиоксидант. Консумират се в ранен етап на растеж от момента, в който растенията развият първите 2 листенца на растението. Те съдържат всички витамини и хранителни вещества, които са необходими за изхранването на възрастно растение. Първата реколта се очаква след 2 - 3 седмици. Начин на отглеждане: Напълнете плосък съд с качествен торфен субстрат. Заравнете почвата и я напоете с вода (до състояние на влажна домакинска гъба). ... |
|
Броколите (Brassica oleracea var. italica) са подвид растение от семейство Кръстоцветни. Кълновете от броколи са добър източник на минерали като калий и сяра, на фибри и витамини А и С. Също така те са природен агент срещу туморни клетки, богати са на живи ензими, които укрепват естествените защитни сили на организма. Вкусът им е остър и леко лютив, което ги прави подходящи за комбиниране с други видове кълнове. Метод на покълване: Накиснете семената в съд пълен с вода на стайна температура. Количеството трябва да е достатъчно, за да ги покриете. След 8 - 12 h извадете семената и ги изплакнете добре под течаща вода. ... |
|
Следват резултати с по-слабо съвпадение на търсеното: |
Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Лененото семе (Linum usitatissimum) е богат източник на протеин, алфа-линоленова киселина и омега 3 незаменими, мастни киселини. Също така съдържа холин, лакций, магнезий, желязо и фосфор, както и малки количества витамими група B, витамин C, E и бета каротен. Метод на покълване: Накиснете ... |
|
Миксът семена на Bavicchi от серията Geo включва голямо количество от витамини и минерални соли на боб Мунг (известен също като зелена соя), високото съдържание на алфа-алфа ензими (Люцерна) и специфичният вкус на репички Дайкон. С него може да украсите или гарнирате салати, бургери и други ястия. Метод на покълване: Накиснете семената за една нощ във вода (8 h). Изплакнете добре под течаща вода. Постелете ги в уред за покълване . Този вид семена увеличава обема си поне 4 пъти. Съхранявайте на светло място на стайна температура. Поливайте семената по 2 - 3 пъти на ден, докато покълнат напълно. Извадете ... |
|
Био семената за покълване на Bavicchi от серията Geo са от черно зеле. Кълновете от черно зеле са от семейство Brassicaceae, а латинското му име е Brassica Oleracea var. acephala. Богато е на хранителни вещества и витамини А и С, а също така съдържа много минерални соли и калций и желязо. Стъблата са нежни със сладък вкус и нямат влакнеста текстура. Зелето е подходящо за салати, бургери и други. Семената се накисват за една нощ във вода, след това се изплакват и се поставят в комплект или уред за покълване (увеличават обема си поне 4 пъти). Съхраняват се на светло място и стайна температура, поливат се 2 - 3 пъти на ... |
|
Уредът от "Bavicchi" е удобен за покълване на семена в домашни условия. Той представлява комплект от 4 пластмасови съда, всеки от които има диаметър ∅ 20 cm. Три от съдовете имат дупки за добър дренаж на водата и 4 подразделения на дъното си. Последния съд е предназначен да събира излишната вода. Уредът може да се използва за покълване на всякакъв вид семена. За да направите кълновете следвайте стъпките: Накиснете семената в съд с вода за една нощ, за период от 8 до 10 h. На следващия ден изплакнете семената под течаща вода. Поставете уреда върху равна повърхност, на стайна температура и без пряк ... |
|
Био семената от Боб Мунг (Phaseolus aureus) се нуждаят от обилно количество вода и пространство, за да покълнат. Семената имат зелена обвивка, а сърцевината им е бледо жълта. Богати са на растителен протеин, калций и магнезий. Кълновете стават хрупкави и сочни, когато се отглеждат далеч от слънчевата светлина. От друга страна светлината спомага за производството на целулоза. Също така те са много добри за балансиране на нивото на инсулин, тъй като леко понижават нивото на захарта в кръвта. Метод на покълване: Накиснете семената в съд пълен с вода на стайна температура. Количеството трябва да е достатъчно, за да ги ... |
|
Нахутът (Cicer arietinum) е от семейството на бобовите храни с важни кулинарни и хранителни качества, които са богати на протеини и фибри. Растението е топлолюбиво и светлолюбиво, което предпочита слънчево изложение и леки дренирани почви. Сеитбата му е през периода от април до май, а беритбата е от юли до август. Вегетационният период е от 90 до 120 дни, а при минимална температура на почвата от 15°С, покълва за периода от 7 до 15 дни. За по-бързо покълване преди засяване, накиснете семената за 12 h в хладка вода. Нахутът може да се консумира пресен, сух или покълнал. ... |
|
Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Семената от Слънчоглед (Helianthus annuus) се нуждаят от много вода, за да покълнат. Освен че са много вкусни, слънчогледовите кълнове осигуряват на организма много хранителни вещества като фосфор и калций за здрави зъби и кости. Също така съдържат магнезий за тонус на мускулите, калий за ... |
|
Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Семената от грах покълват само ако не са пропукани. Те са добър източник на протеин, прости захари, калций и фибри. Също така за богати на витамини А и С, фосфор, калий и хлорофил. Всички видове кълнове имат благоприятно действие като подпомагат регенерацията на клетките, мощен източник са на ... |
|
Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Сминдухът (Trigonella foenum-graecum) е познат от Близкия изток и принадлежи към сем. Бобови (Fabaceae). Той е използван от египетските фараони по време на свещените си празници, от средновековните монаси, които лекували с него чернодробни проблеми, инфекции и простуди. Във византийско време, ... |
|
Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Елдата (Fagopyrum) е известна като зърнена култура, но от ботаническа гледна точка е семенно растение. Тъй като тя не съдържа глутен може да се консумира от хора, които са алергични към глутен. Семената на елдата са тъмни с триъгълна форма. Тя се нуждае от повече време за покълване. Може да ... |