Пиперът "Jalapeno" (Capsicum annuum) е средно лютив сорт, произлизащ от Мексико. Подходящ е за отглеждане в саксии, сандъчета и в зеленчуковата градина. Семената се засяват на закрито от началото на март до средата на май месец. Готовите растения се разсаждат на открито в зависимост от периода на засяване, юни месец. Готовата реколта се събира август - октомври месец, когато чушките станат зелени. Вегетационния период е 75 дена. Формата на чушките е закръглена със заоблени върхове. Сортът е подходящ за директна консумация или за печене. Вирее добре на слънчеви и топли места. Плодът достига големина 5 - 10 cm. ... |
|
Пиперът "Jalapeno" (Capsicum annuum) е средно лютив сорт, произлизащ от Мексико. Той е богат на витамини A, B и C. Подходящ е за печене и консервиране. Може да се отглежда както в саксии и сандъчета , така и в градината. Семената се засяват за разсад между март и май, а на открито между април и юни. Беритбата е между юли и октомври, когато чушките станат зелени. Вегетационният период на пипера е 75 дни. Плодът достига големина 5 - 10 cm. Посевна норма - 20 - 30 g/100 m 2 . ... |
|
Въздушният фрайер е модерен кухненски уред, който приготвя храната посредством завъртането на много горещ въздух около нея вместо употребата на мазнина. Той предлага алтернативен вариант на храните, които обикновено се приготвят във фритюрник, но с ниско съдържание на мазнини. Топлината прави хранителната съставка хрупкава и суха отвън, но мека и влажна отвътре. Фрайерът може да бъде използван за почти всичко. Освен да пържите вие може да приготвяте скара, да печете и да задушавате. Многообразието от готварски варианти улеснява приготвянето на каквото и да била храна по всяко време на деня. ... |
|
"Изданието обединява, вече издаваните Така би сготвила баба ти, Така би замезил дядо ти и Така би стъкмила леля ти с четвъртата, неиздадена книга, с работно заглавие - Така би се отсрамил калеко ти, която се вля в настоящото съдържание. Един прекрасен коледен подарък за всички изкушени от кулинарното изкуство! Скалъпих тази книга в желанието да покажа истински, проверени и вкусни рецепти от моето семейство, от приятели и съмишленици. Ако пък изкуша съвременниците да превъзмогнат скептицизма и плахостта си към кухненското призвание, ще го считам за голям успех. В допълнение към някои рецепти съм разказал по някоя ... |
|
Открийте кулинарните тайни на отчаяните съпруги - в книга, която всеки би желал да има в библиотеката и кухнята си! ... "Готварската книга на отчаяните съпруги" e книга, която внася топлота и уют във всеки дом. Неслучайно мотото на тази луксозна сбирка от рецепти, интересни факти и забавни подробности е, че за обикновените хора храната е раят. Храната като интрига, ежедневие, флирт, цел, смисъл. Всичко това е така магически оплетено с личните сюжети на отчаяните съпруги, че нямаше начин тази книга да не се роди като подарък за милионите им фенове. Тайните, убийствените планове и любовните афери, обсъждани в ... |
|
Запазването на свежа храна на едно място. Когато нещо е наистина, наистина хубаво, бихте искали да му се радвате целогодишно. Така че, консервирайте, ако можете! Това невероятно лесно ръководство за консервиране и съхраняване на вашите предпочитани храни ви помага да се възползвате от реколтата, когато е разгара на сезона си и да я направите достъпна за наслада, когато не е. Ето ви едно здравословно хоби, което е напълно подходящо за околната среда, добавя разнообразие в храната ви, използва градината ви максимално, пести пари в магазина за хранителни стоки и осигурява отлично усещане за постижения. Открийте доказани ... |