Чевермето на Weber е подходящо за електрически барбекюта Pulse 1000 и 2000 и е предназначено за приготвянето на равномерно изпечено крехко месо. Разполага с електромотор, шиш, вал с дръжка и 2 вилици. С негова помощ можете да печете хрупкаво и сочно цяло пиле или ребра. Чевермето бавно завърта храната над скарата, спомагайки за идеалното изпичане на ястието. Изработено е от неръждаема стомана и е оборудвано с предпазен преден панел, който задържа топлината в барбекюто. Шишът се мие на ръка, електромоторът се забърсва с влажна кърпа , а вилиците могат да се мият в съдомиялна. Характеристики: вал с дръжка ... |
|
Чевермето на Weber е подходящо за барбекюта на въглища Weber с диаметър ∅ 57 cm и е предназначено за равномерно изпичане на крехки меса. Разполага с електромотор, порцеланов емайлиран пръстен, шиш и вилици. С негова помощ можете да печете хрупкаво и сочно цяло пиле или ребра. Чевермето бавно завърта храната над скарата, спомагайки за идеалното изпичане на ястието. Изработено е от неръждаема стомана. Шишът се мие на ръка, електромоторът се забърсва с влажна кърпа , а вилиците могат да се мият в съдомиялна. Характеристики: изработено от неръждаема стомана електромотор с пускане и изключване 2 вилици, ... |
|
Кулинарните специалитети на Родопите са лесни за изпълнение, не изискват употребата на непопулярни у нас продукти и са от изключителна важност в рационалното и здравословно хранене. Млечните произведения заемат особено място в храненето на родопчани. Нерядко олиото се заменя с масло или лой. А саздърмите и пастърмите от овче месо са изключително разпространени. ... |
|
Кулинарни рецепти ... Дълголетната традиция повелява на Великден и Гергьовден на българската трапеза да има ястия с агнешко месо - едно от най-вкусните и здравословни меса. Агнешкото чеверме, което се приготвя от цяло агне и се пече на жив огън, е нещо изключително вкусно, както и печеното бутче, пълнената агнешка плешка, прословутата дроб сърма... Чевермето, разбира се не е наш "патент" - "въртят" го и в Северна Африка, и в други арабски страни, където за кухнята са характерни още агнешко или овнешко с кускус. И тук традицията е много силна - да не забравяме, че овцете са първите опитомени животни и ... |
|
Лъчезар Лозанов (1953) е сред най-екзотичните имена на съвременната българска поезия. Макар по възраст присъствието му да не съвпада с днешните млади поети, чрез неоавангардната си поетика той несъмнено принадлежи към поколението, явило се в публичното пространство през 90 -те години на миналия век. Завършил българска филология и журналистика в Софийския университет, днес Лозанов е журналист във в. "Българска армия". Автор е на отпечатаната в библиофилски тираж стихосбирка "Скъсай опаковката!" (1995) и на направилата силно впечатление на критиката книга "Звярът" (1999). В книгата " ... |
|
Или как истината за Македония отваря очите ни. Тази книга на Цанко Серафимов ни изненадва преди всичко с проникновеното вглеждане в текста на светилника на Българското възраждане История славянобългарска от македонеца Паисий Хилендарски . Не може да не се съгласим с неговата дефиниция за значението на този труд като Българска Библия, като Манифест на Новото време, като българската Национална доктрина. За пръв читателят ще се запознае и с една личност от новата българска история, която тепърва ще осветява духовния ни мир - Антон Н. Попов, най-близък съратник на вожда на ВМРО Иван Михайлов, с който през последните три ... |
|
В книжката са включени класически български рецепти за приготвянето на салати и предястия, супи и чорби, безмесни ястия, ястия с риба, ястия с птици, ястия с месо, тестени ястия и десерти. "Местоположението на България, както и климатичните условия, определят голямото разнообразие на продуктите, използвани в българската кухня. Изобилие от пресни плодове и зеленчуци, различни видове млечни продукти, месо, птици, дивеч и риба - всичко това характеризира българската кухня. Влияние върху националната ни кухня са оказали преминалите през нашите земи 27 - 30 народа и племена, които, от своя страна, са заимствали традиции и ... |